Κώστας Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας, Χειρουργός-Ορθοπεδικός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2020 12:19

ΥΠΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2020


Δελτίο Τύπου

Κώστας Βλάσης: «Υπαγωγή πολλών τοπικών κοινοτήτων της Μεγαλόπολης στο καθεστώς περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα»

 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες μαζί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, αλλά και τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη, επιτεύχθηκε θετική εξέλιξη στο ζήτημα της υπαγωγής πολλών τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μεγαλόπολης αλλά και των Δήμων Γρεβενών και Βοΐου, στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα.


Η εξέλιξη αυτή προκύπτει από την 17η Απόφαση Γραπτής Διαδικασίας επί της 8ης Τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας (2014-2020), καθώς η Επιτροπή Παρακολούθησης ενέκρινε τη σχετική πρόταση. Στο επόμενος διάστημα αναμένεται και η τυπική έγκριση από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Συγκεκριμένα για τον Δήμο Μεγαλόπολης προβλέπεται η υπαγωγή στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα των τοπικών κοινοτήτων: Μαυριών, Κυπαρισσίων, Θωκνίας, Χωρέμη, Τριποτάμου, Νεοχωρίου, Λυκοσούρας, Βελιγοστής, Ελληνίτσας, Ποταμιάς, Σουλαρίου, Λεονταρίου, Ραψομμάτη, Περιβολίων, Ανθοχωρίου, Γέφυρας, Μεγαλοπόλεως, Μαραθούσης, Πλάκας, Σούλου, Κατσίμπαλη, Ζώνης, Τριλόφου, Νέας Εκκλησούλας και Μακρυσίου. Η ένταξη των εν λόγω περιοχών θα τις καταστήσει δικαιούχους ενισχύσεων, οι οποίες προέρχονται από το υπομέτρο 13.3 του ΠΑΑ 2014-2020 «Ενισχύσεις σε περιοχές με Ειδικά Μειονεκτήματα».


Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης: «Όπως έχουμε δεσμευθεί θα συνεχίσουμε να έχουμε το ενδιαφέρον μας στραμμένο στη Μεγαλόπολη, στηρίζοντας την περιοχή ενόψει της απολιγνιτοποίησης. Η Κυβέρνηση μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά των κατοίκων της Μεγαλόπολης όλα αυτά τα χρόνια, φροντίζει να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να ενισχύσουμε την περιοχή και να διασφαλίσουμε την ευημερία των πολιτών της».

Νέα ΔημοκρατίαΚώστας Βλάσης - Με τις δικές μου δυνάμεις!

Εγγραφείτε στο επίσημο Newsletter

Στοιχεία επικοινωνίας

Πολιτικό γραφείο Τρίπολη

Ηρώων Πολυτεχνείου 3,
ΤΚ 22100 Τρίπολη

Τηλ: 2710222310 - 6981059177
Fax: 2710222315

Πολιτικό γραφείο Αθήνα

Τηλ: 2103641181 & 2103644732

Email: k.vlasis@parliament.gr