Κώστας Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας, Χειρουργός-Ορθοπεδικός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Τρίτη, 06 Απρίλιος 2021 08:16

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΔΑΜ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Αθήνα, 06 Απριλίου 2021

 

Δελτίο Τύπου

Κώστας Βλάσης: «Οι μόνιμοι κάτοικοι Μεγαλόπολης εντάσσονται στην ενισχυμένη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ»


Με το κατατεθέν σχέδιο νόμου: «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση» ρυθμίζεται το θέμα της ενισχυμένης μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ των μονίμων κατοίκων της Μεγαλόπολης στο πλαίσιο του σχεδίου αναπτυξιακής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Η εξέλιξη αποτελεί το αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών του Υφυπουργού Εξωτερικών και Βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση, ο οποίος ήδη από τον Ιανουάριο ανέδειξε το ζήτημα σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, από τον οποίο και έλαβε τότε την δέσμευση για την επίλυσή του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι συνεχίζουν να είναι δύσπιστοι. Στο άρθρο 45 παράγραφος 2 του κατατεθέντος σχεδίου νόμου αναφέρεται ότι «Στην παρ. 1 του άρθρου 12 του ν. 4765/2021 μετά την υποπερ. στδ) προστίθεται υποπερ. στε) ως εξής: «στε) Ο.Τ.Α. που εντάσσονται σε σχέδιο αναπτυξιακής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις υπό την επιφύλαξη της υποπερ. στδ).». Είναι σαφές ότι η ενισχυμένη μοριοδότηση αφορά στους μόνιμους κατοίκους της Μεγαλόπολης. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα στηρίξουμε στην πράξη τη Μεγαλόπολη και τους κατοίκους της και αυτό κάνουμε».

Η τοποθέτηση του κ. Βλάση έγινε με αφορμή της επιστολής του Δημάρχου Μεγαλόπολης προς του Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με την «Εφαρμογή Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης και για το Δήμο Μεγαλόπολης στις προσλήψεις μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, λόγω απολιγνιτοποίησης».

Νέα ΔημοκρατίαΚώστας Βλάσης - Με τις δικές μου δυνάμεις!

Εγγραφείτε στο επίσημο Newsletter

Στοιχεία επικοινωνίας

Πολιτικό γραφείο Τρίπολη

Ηρώων Πολυτεχνείου 3,
ΤΚ 22100 Τρίπολη

Τηλ: 2710222310 - 6981059177
Fax: 2710222315

Πολιτικό γραφείο Αθήνα

Τηλ: 2103641181 & 2103644732

Email: k.vlasis@parliament.gr