Κώστας Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας, Χειρουργός-Ορθοπεδικός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

  • Αρχική
  • Γραφείο Τύπου
  • Δελτία Τύπου
  • «Επιτέλους μια πρώτη απάντηση για τους Δασικούς Χάρτες. Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη διόρθωση των λαθών».
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 12:29

«Επιτέλους μια πρώτη απάντηση για τους Δασικούς Χάρτες. Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη διόρθωση των λαθών».

Τρίπολη, 7 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου

Κώστας Βλάσης: «Επιτέλους μια πρώτη απάντηση για τους Δασικούς Χάρτες. Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη διόρθωση των λαθών».

Μετά από την παρέμβαση του βουλευτή Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστα Βλάση με σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας αλλά και ταυτόχρονη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να δώσει μια πρώτη απάντηση για το πλήθος ζητημάτων που προέκυψαν μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας για το θέμα παραδέχθηκε ότι μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών εντοπίστηκαν λάθη και παραλείψεις της διοίκησης τα οποία οδήγησαν στο χαρακτηρισμό αγροτικών εκτάσεων ως δασικών. Ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε επίσης την ύπαρξη πολλών προβλημάτων σε σχέση με τις αναδασωτέες εκτάσεις σημειώνοντας ότι είναι ευθύνη της Διοίκησης να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις χωρίς κόστος για τους πολίτες. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και εκτός των αναδασωτέων εκτάσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύθηκε για την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας με την κατάθεση 4 τροπολογιών, που θα καλύψουν ισάριθμες περιπτώσεις αυτεπάγγελτης διόρθωσης σφαλμάτων και σημείωσε ότι οφείλουν να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να μην κινδυνεύσουν μελλοντικά οι αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις.

Οι Δασικοί Χάρτες δεν είναι φοροεισπρακτικός μηχανισμός αλλά εργαλείο ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας και η Κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει όλα τα λάθη, ώστε να μη ζημιωθούν οι πολίτες. Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τις προθέσεις τους μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε ο Κώστας Βλάσης και προέτρεψε το Υπουργείο να υιοθετήσει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και από τον ίδιο για παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων αλλά και μείωση του ειδικού τέλους που τις συνοδεύει.

Νέα ΔημοκρατίαΚώστας Βλάσης - Με τις δικές μου δυνάμεις!

Εγγραφείτε στο επίσημο Newsletter

Στοιχεία επικοινωνίας

Πολιτικό γραφείο Τρίπολη

Ηρώων Πολυτεχνείου 3,
ΤΚ 22100 Τρίπολη

Τηλ: 2710222310 - 6981059177
Fax: 2710222315

Πολιτικό γραφείο Αθήνα

Σέκερη 1
ΤΚ 10671 Αθήνα

Τηλ: 2103641181
Fax: 210 3675649

Email: k.vlasis@parliament.gr