Κώστας Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας, Χειρουργός-Ορθοπεδικός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 12:44

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Τρίπολη, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου

Κώστας Βλάσης: «Η μετεγκατάσταση του οικισμού Τριποτάμου και η εκτροπή του Αλφειού αποτελούν εκκρεμότητες που δυναμιτίζουν το μέλλον του λιγνιτικού κέντρου της Μεγαλόπολης. ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ αδιαφορούν για τη ΔΕΗ και την καταδικάζουν σε χρεωκοπία!».

Το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού Τριποτάμου αλλά και της εκτροπής του Αλφειού ποταμού έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης μέσω της τοποθέτησής του στην επίκαιρη επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ. Ο βουλευτής τόνισε πως, αν δεν διευθετηθούν άμεσα οι δύο αυτές εκκρεμείς υποθέσεις, είναι ορατός ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του λιγνιτικού κέντρου της Μεγαλόπολης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους αλλά και για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η ΝΔ με θέμα: “Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ”, ο κ. Βλάσης τόνισε στον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Γ. Σταθάκη, πως στην περίπτωση της ΔΕΗ η Κυβέρνηση αδιαφορεί και κωλυσιεργεί με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η βιωσιμότητα της επιχείρησης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μιλούν για σχέδιο διάσωσης της εταιρείας αλλά ταυτόχρονα έχουν συμφωνήσει να πωληθούν σε ποσοστό 40% παραγωγικές λιγνιτικές μονάδες και να μειωθεί το μερίδιο της αγοράς που κατέχει η εταιρεία, από το 87% στο 50% χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Για το λόγο αυτό ο κ. Βλάσης ζήτησε σε υψηλούς τόνους από τον κ. Σταθάκη να δώσει ξεκάθαρες και υπεύθυνες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα:

• πώς θα εξυπηρετηθούν τα δάνεια της εταιρείας;

• πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και πως θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους μετά τη μείωση του κύκλου εργασιών;

• πώς θα αποπληρωθούν οι προμηθευτές της εταιρείας, όταν σε δυο χρόνια ο τζίρος της θα έχει μειωθεί στο μισό;

• πώς θα βελτιωθεί η εισπραξιμότητα της ΔΕΗ όταν η οικονομική κατάσταση των πολιτών αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει;

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης: “Η έλλειψη ικανότητας και εμπειρίας σε συνδυασμό με τις ιδεοληπτικές τακτικές και τις κομματικές αγκυλώσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει τη ΔΕΗ και τον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας σ' ένα πραγματικό αδιέξοδο. Στη διαπίστωση ότι απειλείται πλέον η βιωσιμότητα της επιχείρησης απαντούν μονίμως επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως κάνουν για όλα τα κακώς κείμενα του ελληνικού δημόσιου βίου. Ξεχνούν ότι κυβερνούν ήδη 3 χρόνια.”

Νέα ΔημοκρατίαΚώστας Βλάσης - Με τις δικές μου δυνάμεις!

Εγγραφείτε στο επίσημο Newsletter

Στοιχεία επικοινωνίας